Balk Topfestival

Balk Topfestival

Na lang repeteren was het dan eindelijk zover: op 9 november namen we deel aan Balk Top Festival 2019! Aan dit tweejaarlijkse a capella festival doen de beste koren en vocal groups van Nederland mee, en Pitch Control was geselecteerd voor de top-klasse. Daar waren we natuurlijk enorm trots op, en we hebben dan ook meer dan een half jaar lang vier nummers uit ons repertoire tot in de puntjes voorbereid.

Balk Top vond plaats in de De Doelen in Rotterdam, en veel van onze leden waren al rond 10 uur aanwezig om optredens van andere vocal groups te zien. Na heel wat zenuwslopende uurtjes mochten wij dan zelf om 15:40 uur eindelijk zelf het podium op. De zaal zat bomvol met onze vrienden en familie, en een hoop andere zangliefhebbers uit andere koren. We zetten Pitch Control meteen neer als originele, stoere groep met het nummer Ask The Tree (Wende Snijders), gevolgd door Where The Streets Have No Name (U2). Na een wat haperende start wisten we toch het nummer Water under Bridges van Gregory Porter tot emotionele hoogte te brengen. Met het prachtige Slow Dancing in a Burning Room (John Mayer) sloten we ons concert af. Het publiek ging natuurlijk uit z’n dak en wij zagen maanden van hard werken beloond.

Hoewel we het festival niet wonnen hebben we met goede feedback uit het juryrapport en vooral een onvergetelijk optreden toch een prachtige dag gehad, die ons als groep nog eens sterker en hechter heeft gemaakt.

Bekijk hier onze opname van Slow Dancing in a Burning Room, een supermooi arrangement van onze dirigent Jirre Stoutjesdijk.

Geef een reactie